EELT IN BALANS

Hoewel eelt er regelmatig onappetijtelijk uitziet, is het belangrijk de eeltlaag goed te verzorgen om de o zo belangrijke bescherming aan de voeten te kunnen blijven bieden.

Door druk en wrijvingen aan de voeten, krijgt het lichaam een signaal, dat er voor de diepere en gevoelige onderliggende huid bescherming moet worden opgebouwd. Omdat de eeltlaag zichzelf niet kan voeden en beschermen van binnenuit, droogt ze makkelijk uit met scheuren tot gevolg. De kloven die dan ontstaan, werken nieuwe eeltvorming in de hand, opnieuw ter bescherming. Eigenlijk is dit geen goed signaal van je lichaam, want als er eelt in de ‘open huid’ groeit, geeft dat veel druk en pijn omdat er een verharding komt in de gevoelige huid.

JE VOORKOMT PIJNLIJKE VOETEN DOOR ZE TE BESCHERMEN

Als je overtollig eelt wilt voorkomen moet je er allereerst voor zorgen dat je schoenen perfect passen. Daarnaast is het verstandig je voeten regelmatig zelf te verzorgen en je eeltlaag dun te houden. Door ze regelmatig in te smeren hou jij je voeten zacht en glad. Dit helpt de droge, ruwe en verhoornde huid van de voeten te herstellen en om deze te voeden met vocht zodat ze weer glad worden. De ‘Lait Peau Douce’ van Absolution is uitermate geschikt om voeten te herstellen.

Naar overzicht Afspraak maken