Permanente Eyeliner

Permanente make-up wordt gebruikt om wenkbrauwen en eyeliners te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht.

Wat ís Permanente make up?

Permanente make-up líjkt op tatoeëren. Een tatoe wordt echter in de 1e huidlaag (jongste cellen) geplaatst, dit is echt definitief. Permanente make-up wordt in de 2e huidlaag, de lederhuid, geplaatst. Permanente make-up is hierdoor eigenlijk niet echt definitief. Door onder andere zonlicht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Behandeling

De eyeliner wordt op dezelfde manier aangebracht, het ontwerp neemt vaak minder tijd in beslag. We bespreken wat het mooiste resultaat geeft bij jou gezicht en leeftijd. Een potloodlijntje of toch een dikkere wing?

Hygiëne en Veiligheid

In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëneaspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt door de andere voorkomen. Bij iedere behandeling wordt uiteraard een nieuwe steriele naald/module gebruikt.

Verdoving

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De huid kan van tevoren verdoofd worden met lidocaïne-prilocaïnecreme (emla). Dit middel is in Nederland alleen op recept van een arts verkrijgbaar. De crème moet meestal ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. Bij de ogen kan de crème het beste in de studio worden opgebracht door jouzelf. Als de crème dan per ongeluk in de ogen komt, kan het direct verwijderd worden. De crème mag niet door de specialist aangebracht worden. Verdoven is een medische handeling in Nederland en mag alleen door een arts worden uitgevoerd. De klant mag de crème zelf aanbrengen maar de schoonheidsspecialiste niet.

Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voel je tijdens de behandeling minder en kan de aanbrenger beter werken. vragen? Stel ze gerust op info@baboe.nl

Naar overzicht Afspraak maken