OMBRÉ POWDER BROWS GAAN VAN ZACHT NAAR DONKER

DE BEHANDELING

Ombré Powder Brows geven op een natuurlijke manier, een gestileerde wenkbrauw. Bij deze techniek loopt de pigmentatie geleidelijk over van heel zacht naar donker.

De permanente make-upbehandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. In de eerste behandeling worden de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment besproken. De wenkbrauw wordt eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de behandeling zal de pigmentatie lichter worden, doordat het pigment in de bovenste huidlaag zal worden afstoten. Dit kan gepaard gaan met de vorming van kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er juist weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Hetzelfde proces voltrekt zich bij een derde behandeling na ongeveer weer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft dit 1 tot 4 jaar aanwezig.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de bovenste huidlaag weer helemaal vernieuwd is; dit duurt ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet je daarmee rekening houden.

Hygiëne en Veiligheid

In Nederland is een PMU-specialist verplicht met apparatuur te werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëneaspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt door de andere voorkomen. Bij iedere behandeling wordt uiteraard een nieuwe steriele naald/module gebruikt.

MÉT VERDOVING

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan doen omdat hetzelfde stukje huid meerdere keren behandeld wordt. De huid kan van tevoren verdoofd worden met lidocaïne-prilocaïnecreme (emla). Dit middel is in Nederland alleen op recept van een arts verkrijgbaar. De crème moet meestal ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. Bij de ogen kan de crème het beste in de studio worden opgebracht door jouzelf. Als de crème dan per ongeluk in de ogen komt, kan deze direct verwijderd worden. De crème mag niet door de specialist aangebracht worden. Verdoven is een medische handeling in Nederland en mag alleen door een arts worden uitgevoerd. De klant mag de crème wel zelf aanbrengen maar de schoonheidsspecialiste niet.

Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voel je tijdens de behandeling minder en kan de aanbrenger beter werken. Vragen? Stel ze gerust op info@baboe.nl

Naar overzicht Afspraak maken