Intense Pulsed Light (IPL)

IPL is een ontharingsbehandeling die helpt de haarzakjes te doden, zodat de haren niet terugkomen. IPL gebruikt een xenon flitslamp die meerdere lichtpulsen achter elkaar geeft met verschillende golflengtes (warmte). Laserapparaten sturen één bepaald golflengte uit om de absorptie van follikels te maximaliseren. IPL kan grotere haar-oppervlakken in 1 keer behandelen.

IPL ontharing is meestal goedkoper dan laser ontharen en werkt het beste voor mensen met donkerblond-donker haar. Dit omdat mensen met donkerder en dikker haar het licht veel beter absorberen, met een uiteindelijk een beter resultaat. IPL is een effectieve manier om haar over een langere periode te reduceren, maar omdat het niet zo geconcentreerd is, kan het meer behandelingen vereisen dan laserontharing om dezelfde resultaten te krijgen.

Voor- en nadelen IPL ontharen

  • Het is minder pijnlijk dan andere ontharingsmethoden
  • Het sterke licht vernietigt snel de wortel van het haar.
  • Het is heel precies, het heeft invloed op het haar en niet op de huid
  • Behandelingen nemen niet veel tijd
  • Goedkoper dan laser ontharing
  • Niet effectief op witte, lichte of grijze haren

Wat is dan het verschil precies tussen ontharen met een Laser en IPL?

Het belangrijkste verschil tussen IPL en laser is dat laser een enkele precieze golflengte van licht produceert die dieper in de huid zal gaan om de basis van de haarzakjes te doden. De individuele kleine zaps worden gericht op een specifiek haar in plaats van op een grote groep in één keer (verwijderen van baardbeharing bij mannen is zeer effectief).
Laser ontharen is een efficiënte vorm van ontharing vanwege de hitte en intensiteit van een enkele laser. Een behandeling met laser werkt het beste met mensen met donker of grof haar, maar kan soms ook effectief werken voor de andere haarkleuren (witte of grijze haren blijven ook hier een moeilijke kleur om te verwijderen).

De behandeling

Het verwijderen gebeurt door middel van lichtpulsatie, tijdens de behandeling kun je een prikkel of warm gevoel ervaren. Gevoeligheid is afhankelijk van het behandelgebied. IPL zorgt voor een definitieve haarverwijdering van ongeveer 85 procent.

Aantal behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen nodig om ongewenste haargroei comfortabel te verminderen. Huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van de haarfollikel zijn belangrijke factoren die sterk bepalend zijn voor het aantal behandelingen en resultaat. Behandeling vinden om de 4–6 weken plaats en afhankelijk van het behandelgebied en de individuele haargroei.

Herstelproces

Na een behandeling is er een herstelproces nodig van 24 uur. Soms ontstaat er lichte roodheid. U kunt uw dagelijkse activiteiten weer voortzetten. Echter de 24 uur is nodig voor herstel dat betekent dat je dan niet heet mag douchen (ook niet voor de behandeling), sporten of een sauna kunt bezoeken.

Hoe kies je de beste methode voor jezelf?

  1. Bepaal je huidskleur (verbrand je snel of juist niet?) en je type haar (dik, dun)
  2. Houd rekening met het gebied dat je wilt laten behandelen en de daarbij horende aantal sessies. Hoe lang wil je te wachten voordat je resultaten ziet? Of ben kies je voor je meer behandelingen voor een lagere prijs?
  3. Maak een vrijblijvende afspraak voor een eerlijk advies. Dit is kosteloos

Naar overzicht Afspraak maken