ONTHAREN MET IPL (INTENSE PULSED LIGHT) OF LASER HANGT VAN JOUW DOEL AF

Het belangrijkste verschil tussen IPL en laser is dat laser één gerichte golflengte van licht produceert die dieper in de huid gaat om de basis van de haarzakjes te vernietigen. De individuele kleine zaps worden gericht op een specifieke haar in plaats van op een grote groep haartjes in één keer (verwijderen van baardbeharing bij mannen is zeer effectief-> @ Susan: bij laser of IPL?).

Laser ontharen is een efficiënte vorm van ontharing vanwege de hitte en intensiteit van één enkele laserstraal. Een behandeling met laser werkt het beste voor mensen met donker of grof haar; soms werkt het ook wel effectief voor de andere haarkleuren maar dat verschilt per persoon en kunnen wij tijdens een intake vaststellen (witte of grijze haren bijvoorbeeld zijn moeilijke kleuren om te verwijderen).

IPL-ontharing daarentegen werkt het beste voor mensen met donkerblond tot donker haar omdat mensen met donkerder en dikker haar het licht veel beter absorberen waardoor het uiteindelijke resultaat beter wordt. IPL is ook een effectieve manier om haargroei over een langere periode te reduceren. Keerzijde is, omdat IPL minder geconcentreerd werkt, dat er meer behandelingen nodig kunnen zijn dan bij laserontharing om dezelfde resultaten te krijgen. Vaak is een IPL-behandeling goedkoper dan een laserbehandeling. Dit bespreken we tijdens de intake.

VOOR- EN NADELEN VAN IPL-ONTHAREN

Het belangrijkste verschil tussen IPL en laser is dat laser een enkele precieze golflengte van licht produceert die dieper in de huid zal gaan om de basis van de haarzakjes te doden. De individuele kleine zaps worden gericht op een specifiek haar in plaats van op een grote groep in één keer (verwijderen van baardbeharing bij mannen is zeer effectief).
Laser ontharen is een efficiënte vorm van ontharing vanwege de hitte en intensiteit van een enkele laser. Een behandeling met laser werkt het beste met mensen met donker of grof haar, maar kan soms ook effectief werken voor de andere haarkleuren (witte of grijze haren blijven ook hier een moeilijke kleur om te verwijderen).

  • het is minder pijnlijk dan andere ontharingsmethoden
  • het sterke licht vernietigt snel de wortel van het haar
  • het is heel precies en heeft invloed op het haar en niet op de huid
  • behandelingen kosten niet veel tijd
  • het is goedkoper dan laserontharing
  • IPL werkt niet bij witte, lichte of grijze haren

DE IPL-BEHANDELING

Het verwijderen van de haartjes gebeurt door middel van lichtpulsatie waardoor je tijdens de behandeling een prikkeling of een warm gevoel kunt ervaren. Jouw gevoeligheid is afhankelijk van het behandelgebied. IPL zorgt voor een definitieve haarverwijdering van ongeveer 85 procent.

AANTAL BENODIGDE BEHANDELINGEN

Er zijn verschillende behandelingen nodig om ongewenste haargroei comfortabel en definitief te verminderen. Huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van de haarfollikel zijn belangrijke factoren die sterk bepalend zijn voor het aantal behandelingen en resultaat. Behandeling vinden om de 4–6 weken plaats en zijn afhankelijk van het behandelgebied en de individuele haargroeisterkte.

Herstelproces

Na een behandeling heb je een herstelproces van maximaal 24 uur. Soms ontstaat er lichte roodheid. Je kunt je dagelijkse activiteiten gewoon voortzetten. Gedurende 24 uur mag je niet heet douchen (doe dit ook niet vóór de behandeling), sporten of een sauna kunt bezoeken.

Hoe kies je de beste methode voor jezelf?

  1. Bepaal je huidskleur (verbrand je snel of juist niet?) en je type haar (dik, dun)
  2. Houd rekening met het gebied dat je wilt laten behandelen en het bijbehorende aantal sessies. Hoe lang ben je bereid te wachten totdat je resultaten ziet? Bepaal voor jezelf of je wilt kiezen voor méér behandelingen tegen een lagere prijs
  3. Maak een vrijblijvende afspraak voor een eerlijk advies. Dit is altijd kosteloos en geeft veel inzicht. Er is altijd een mogelijkheid die goed voelt voor jou!

Naar overzicht Afspraak maken