Voetreflexologie

Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie in banen. Deze energiebanen kunnen we op ongeveer 800 punten in ons lichaam beïnvloeden. Ook de acupunctuur gebruikt deze punten, maar werkt in tegenstelling tot reflexologie met naalden die op de reflexpunten in de huid worden gestoken. De makkelijkste plaatsen om te beïnvloeden zijn de handen en de voeten.

Als ontspannende massage is ze aanbevelenswaard

Bij het eerste bezoek jou zal de behandelaar details willen weten over je klachten, ziektegeschiedenis, levensstijl, voedingspatroon en stressniveau. Tijdens de anamnese of meteen daarna mogen de schoenen en sokken uit, worden de voeten gedesinfecteerd en zal de therapeut de patiënt laten wennen aan het aanraken van de voeten. Terwijl hij de voeten streelt, zal hij signalen proberen op te vangen en problemen vaststellen. Hij zal letten op temperatuur en kleur, op droogte of zweet, op knobbels, likdoorns, eksterogen en andere voetafwijkingen.

De behandelaar let echter vooral op de reflexpunten, die verwijzen naar de lichaamslocaties zoals die op de voetkaarten worden weergegeven. Als die reflexpunten gevoelig zijn, zou er iets aan de hand kunnen zijn met het corresponderende lichaamssysteem. Dat heeft ofwel zelf klachten of het is de oorzaak van klachten elders.

De voetreflexbehandelaar gaat stevig te werk, het is niet altíjd een ontspannende voetenmassage.

In de voetzolen zitten kristallen, die veroorzaakt worden door opgehoopte energie. Om de balans te herstellen en de energie weer terug het lichaam in te laten vloeien, moeten de kristallen oplossen. Dit gebeurt door er hard op te drukken, met duim, vingers, vuist. Het komt voor dat deze reflexmassage invloed kan hebben op emoties, psychische en spirituele problemen. Door het oplossen van de kristallen kan je tijdelijk hinder ondervinden van lichthoofdigheid, zweten, verlaagde bloeddruk of verandering van slaappatroon, dit gebeurt natuurlijk niet bij iedereen die deze behandeling ondergaat. Een ontspannende massage, je loopt met een ‘verlicht’ hoofd weer de deur uit.

Naar overzicht Afspraak maken