HOE WERKT VOETREFELXOLOGIE?

Tijdens het intakegesprek bepalen we aan de hand van details over jouw klachten, ziektegeschiedenis, levensstijl, voedingspatroon en stressniveau wat er precies aan de hand is. Direct na de intake mogen de schoenen en sokken al uit, worden de voeten gedesinfecteerd en laten wij jou wennen aan het aanraken van je voeten. We strelen de voeten, vangen signalen op en stellen problemen vast. Ook letten we op temperatuur en kleur, droogte of zweet, knobbels, likdoorns, eksterogen en andere voetafwijkingen.

Waar we vooral op letten zijn de reflexpunten die verwijzen naar verschillende lichaamslocaties. Als die reflexpunten gevoelig zijn, zou er iets aan de hand kunnen zijn met het corresponderende lichaamssysteem. Het betreffende systeem heeft ofwel zelf klachten of het is de oorzaak van klachten elders in het lichaam.

Soms moeten we stevig te werk gaan waardoor de voetenmassage niet altijd ontspannend is. Helpen doet het zeker!

In onze voetzolen zitten kristallen die ontstaan door opgehoopte energie. Om de balans te herstellen en de energie weer terug het lichaam in te laten vloeien, moeten de kristallen oplossen. Dit gebeurt door er hard op te drukken, met duim, vingers en vuist. Het komt voor dat deze reflexmassage invloed kan hebben op emoties, psychische en spirituele problemen. Door het oplossen van de kristallen kan je na de behandeling tijdelijk lichthoofdigheid, zweten, verlaagde bloeddruk of verandering van slaappatroon ervaren; uiteraard is dit per persoon verschillend en treedt snel verbetering van de klachten op. Je loopt in elk geval wel altijd gelijk met een ‘verlicht’ hoofd de deur uit.

Naar overzicht Afspraak maken