BREUSS-MASSAGE

De Breuss-massage is een ontspannende rugmassage met als doel de rugspieren rondom de wervelkolom te ontspannen zodat er ruimte ontstaat tussen de wervels. Die ruimte kan nodig zijn om klachten zoals hernia, osteoporose, ischias of klachten aan de tussenwervelschijven te verminderen of zelfs te verhelpen. Ook werkt deze massage goed als je verstijfde rugspieren hebt, last van stress of lage rugpijn. De Breuss is een zachte (ontspannings)massage van de wervelkolom en maakt je heerlijk relaxed.

Deze energetische, manuele rugmassage, kan psychische en lichamelijke blokkades oplossen. Ontwikkeld door Rudolf Breuss is deze wervelkolommassage een mooie aanvulling op de Dorn-therapie. Het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken, wordt met aangepaste druk in de lengterichting gemasseerd waardoor de tussenwervelschijven iets opgerekt worden. Goed voor de doorbloeding en de energetische energie.

Versleten tussenwervelschijven bestaan eigenlijk niet omdat onze lichaamscellen – ook op hogere leeftijd – steeds weer vernieuwen. Wel kunnen tussenwervelschijven degenereren en dat proces verbeteren we juist met de Breuss-massage.

Heb je pittige wervelkolomproblemen, dan is de Breuss-massage een zeer goede voorbereiding op de Dorn-therapie. Ook is de Breuss-massage een aanrader na een Dorn-behandeling om de wervelkolom extra te stretchen.
De massage bestaat uit twee delen:

  1. Een fysieke massage voor ontspanning en correcties van de wervelkolom.
  2. Een energetische massage op die plaatsen waar speciale aandacht nodig is.

Naar overzicht Afspraak maken